Thursday, May 22, 2014

Immuunsüsteemist nii ja naapidi

Konspekt – minu ülestähendused Stella Jakobsoni loengust Tartus 15.mai
IMMUUNSÜSTEEMIST NII JA NAAPIDI

Immuunsüsteem sekkub alati keha optimaalse seisundi saavutamiseks.
Iga raku kohta on pea 100 bakterit, viiruseid, seeni….amööbe, saprofüüte…Keha peab vahet tegema, keda vaja, keda hoida kontrolli all jne.
Viirused sisenevad lausa kosmosest; eksisteerivad ka vaakumis; struktueerib end ebasoodsas keskkonnas ka kristalliks; viirused vajavad raku DNA-d paljunemiseks! Jätavad jälje DNA-sse, on olemas rakus kuni surmani (analüüsid näitavad seda). Me hingame, neelame neid reeglina sisse.
Patoloogia elab, toitub, eritab oma elutegevuse jääke, mis on keha jaoks toksiinid.

I immuunsüsteemi eesliin – makrofaagid

II tagaliin – tapjarakud – leukotsüüdid
(Sissetunginud vaenlase keel tuleb “tõlkida kodukeeleks” ja siis rünnata)
Mõlemad immuunsuse tasemed aktiveeruvad erinevate toitude ja ühendite peale!

I ja II tasand peavad olema TASAKAALUS! Kui ei ole, tekivad autoimmuunhaigused, kasvajad…

Kui makrofaag on üliaktiivne, iga päev puutume kokku meile kehavõõraste ainetega … kujuneb astma, köha, nahaprobleemid. Sel juhul makrofaage vaja rahustada J

Kui II liin üliagar, siis ei pruugu ära tunda võõraste rakkude markereid ja hakkab oma rake ründama.
Nii viirus, kui vähirakk suudavad “kinni kleepida” makrofaagide “silmad”.

NB! D3 vitamiin aktiveerib makrofaagid!

Candida liike on üle tuhande. Olemas meis ka nö tinglikult patoloogiline mikrofloora.

Meie mikrofloora on KIREV, KEERULINE JA INDIVIDUAALNE!!!

Parim, mida teha saame, ON luua immuunsüsteemi jaoks soodne keskkond!

Vähendage kehavõõraid aineid!!! Panusta oma keha tarkusele!

-          Olmekeemi võimalikult looduslähedane (Minu märkus: sooda, 3% ja 6% vesinikperoksiid, ökovahendid, sinepipulber, sidrunhape, probiootiliste bakterite ja ensüümidega rikastatud puhastusvahendid…)

-          Kodu mürgistest materjalidest vabaks

-          Õige ööpäevarütm ja pime ruum magamise ajal (tume kardin, silmaklapid, unemask) (melatoniini, mis on ülitähtis hormoon (isegi kasvajatevastane), toodetakse vaid pimedas!)

-          Puhas, struktueeritud vesi

-          Piisav kogus mineraalaineid (neist keha toodab fermente, ensüüme, mis hoiavad protsesse käigus)

-          Rõõmus meel (mõtlemise tagajärg avaldub alati biokeemias)

-          Toit peab olema seeditud korralikult. Seedumata osakesed loovad patoloogiale hea keskkonna. Lima probleem, limast ei imendu läbi mineraalid. (Fermionil on väga haigete inimeste jaoks spets. Mineraalipreparaadid) TOPINAMBUR ehk maapirn loob hea mikrofloora jaoks soodsa keskkonna.

-          Elektromagnetväljad väga kahjulikud, kasutada harmonisaatoreid (fermion, cemmed) / harmonisaator kiirgab õhus olevatele vee paarismolekulidele, laeb vee õige võnkega ja see püsib ruumis kuni 12h)

-          Mõtesta, mida teed ja tee teadlikult õigeid valikuid

-          Mittevajalikke mikroorganisme tõrjuvad ained, luua nende jaoks ebasoodne keskkond kehas.

(Citrosept, ravimtaimed, seemned, kõrgemat liiki seened (korditseps, linchzi, maitake, shiitake, reishi jms), flavonoidid (ka makrofaagide aktiveerimiseks); jms.

NB! Lihast saavad parasiidid toitu! Parasiidikuuri ajal vähem liha!!!

-          Targalt kasutada TOIDULISANDEID!
-          Kindlasti tsink! (zn)
-          Monoaminohapped
-          glükoproteiinid

Näiteks Venemaa parasiidipreparaadil RIOL on ravimtaimede segule peale kantud torsioonaparaadiga terve raku vibratsioon, ja see ei ole vastuvõetav parasiitidele.

Näiteks seened on agressiivsed..kui maha lõikad, kasvatavad hoogsalt tagasi ja veelgi rohkem. Luua seente jaoks ebasoodne keskkond.

Mida kurja teeb kehale külma vee joomine, lausa jääkuubikutega vee joomine?

Vett on palju veres ja rakkudevahelises ruumis. Rakk peab saama ka “pissil käia” iga päev nagu meiegi. Me võime olla söömata mitu päeva, aga mitte joomata ja mitte pissil käimata…sama paralleel ka rakutasandil.
Magu on õõnesorgan. Kui jood külma vee makku (see sulgeb 12-sõrmiksoole klapi), peab külm vesi maos soojenema. Selleks soojendamise protsessiks annavad oma osa maks ja neerud. See aga jätab neis organites üht-teist samal ajal tegemata ehk unarusse ja omamoodi kurnab neid. Külm vesi ärritab mao seina, eritub HCl…külma vee joomisega ei saa keha vett, vaid keha läheb isegi kergelt tursesse ja rakkudevahelist vedelikku pole piisavalt, ka aju kannatab veepuuduses.

Joodav vesi peab olema suu jaoks soojem! Ka suvel! Lõunamaalased pole asjata kuuma vett (+40-42 C) ja teed joonud, see jõuab tõeliselt kiirelt rakkudeni ja janu kaob. Soe vesi imendub otse 12-sõrmiksoolde ja sealt läbi soole seina verre ja rakkudeni.

Igasugused lisa energiakulud võtavad ju võimu vähemaks meie kohanemissüsteemilt.

Kui oled harva haige, aga pikalt, siis II immuunsuse rinne kehv. (siin appi, kellele mis sobib punane päevakübar, kõrgemat liiki seened, citrosept, flavonoidid, kortisool, lükopeen, toorkakao, tume shokolaad, roheline tee)

Kui I rinne nõrk, ka citrosept, resveratrol, D3, flavonoidid, ka kõrgemat liiki seened, punane päevakübar, lagrits, avokaado, amarant, melatonin.
D3 vitamiin – haiguse ajal võtta suuremaid koguseid. Suvel 2000 – 3000 ühikut, talvel sept-apr 4000-5000 IU. Vereanalüüs võiks üle 100 olla!

III ja IV immuunsüsteemi tase selleks, et tasakaalustada I ja II.
III stimuleerib heas vormis glutatioon (rakk ise saab ka seda toota B12, Zn, Se, C)

IV taseme jaoks resveratrol, kurkumiin hea. Resveratrol saadakse viinamarja kestadest, väätidest.

II taseme jaoks kõrgemat liiki seened jms.
Seened annavad fermente, ensüüme, kui nad on alla +40C kuivatatud.
Seenepulbrit raputada toidule, eriti lihatoidule.
Enamus mikroorganisme üritavad rakku pääseda!

Kui II aste on niigi tugev või on psoriaas, reumat.artriit – siis flavonoidid ei tee head.

GLÜKOTOITUMINE

Me oleme kuulnud 8 asendamatust rasvhappest (valkude tootmiseks), mida keha ise ei tooda, ja peab toiduga saama. Kuid on ka 8 asendamatud sahhariidi, millest rakk toodab glükoproteiine. Need on justkui karvakesed raku küljes (kui neid pole võimalik toota, on rakk sile), ja need karvakesed püüavad kinni sissetungijaid ja hoiavad seni kinni…antakse aega immuunsüsteemil kohaneda…kuni koristajarakud kohale jõuavad.
Sahhariid + valk = karvake raku peal
Glükoproteiinid kompenseerivad puudulikku geneetilist materjali. Asendamatute sahhariidipreparaatide tarbimine on isegi Downi sündroomiga lapsi oluliselt aidanud, neile lastele iseloomulikke tunnuseid vähendanud. Rakumembraan võtab üle rakufunktsiooni.

PH-TASAKAAL

Iga cm2 kehas on eri ph-ga. Magu peab olema happeline, keha kudedes aga mitte. Näiteks, leukotsüüdid toimivad hästi vaid aluselises keskkonnas. Ei sülg ega uriin ei näita keha tegelikku ph seisu!
Sülg võib olla aluseline ja kompenseerida kehas happelisust.
Soodavee joomine ainult 42-43 C sooja veega ja ainult tühja makku; süüa võib alles 20 mina möödudes. Hommikul esimene asi soodavesi ja see hea aju tööks.

Samuti võtta vesinikperoksiidi sooja veega. H2O2 viib hapnikku kudedesse.
PS. Parasiidipreparaat RIOL – 2-kaupa ja 3-4 korda päevas. Herpesele!
RIOLi pulber kapslist vette, vesi mitte üle 30C, filtreeri ja hoia külmikus, 5-6 korda päevas silma tilgutada, mõjub ka silmaparasiitidele! Haavadele võib ka Rioli pulbriga kompresse teha. Ka Loomadele. Stella ravis Rioliga akvaariumikala silma parasiidist ära 30 min. Silm oli paistes, punnis.


Lisamõtteid Stella loengus 27.7.13 suvekoolitusel Järvamaal

-          immuunsüsteem toimib läbi põletikuprotsessi. Kui põletik väljub kontrolli alt, tekivad autoimmuunsuse protsessid. Igas organis on spetsiaalne süsteem, mille abil ta kontrollib teisi keha süsteeme. Kahjulikud ained, kui suudavad läbida kaitsebarjääre, siis käivitub I astme immuunsüsteemi osa – põletik. Kui ei saa hakkama, sekkub II aste, mis peab lõpetama põletiku (tapjarakud). Kui I ja II aste pole omavahel tasakaalus, kui üks aktiivsem kui teine, siis lülitub sisse III aste, mille ülesanne on tasakaalustada kahte esimest im.s osa. Autonoomne Th17 immuunsüsteem on IV aste, mis kontrollib I ja II ja vajadusel aktiveerib neid, hävitab võimsalt patogeene. Kuid seda võimsam on autoimmuunne reaktsioon. IDEAALIS peaks kõik pidevalt iseendid tasakaalustama.

Barjäärsed süsteemid (võivad nö lekkida):

-          soole limaskest
-          kopsude epiteel
-          vere-aju barjäär

Toit mõjutab keha immuunsüsteemi! Kas Sinu toit sedub korralikult või satub verre suure molekuliga seedumata toiduosakesi? Varjatud toidutalumatus… (minu märkus: võite uurida materjale www.Stelior.ee)

L-Arginine aktiveerib kõik kolm im.s osa.

Pikalt Nitro FX kasutades aktiveerib põletikud veel võimsamaks. Kurnab neerud läbi.

Tauriin parandab ajuenergeetikat.

Kui 2 aastat pole haige olnud, nohu ega peavalu, arsti, siis on tugev im.s.
Kui selle aja sees rohkem kui 1 kord haige, siis nõrk im-s.

Kortisool tekib suure stressi korral, tase tõuseb, aktiveerub II im.s ja kui see stress pidevalt peal, kortisool kasvab ja jälle tekib autoim.haigused.
Kilpnääre on eriti tundlik veres ringlevatele toksiinidele. Sõlmekesed, suurenemine…kui me ei taha juba kõrget kaelust ega ehteid kanda….väike samm autoim. reakstioonile.

Kilpnääre ja munasarjad on energeetiliselt ühel liinil. Tuleb tegeleda mõlemaga, Se puudus, see on kõikide hormoonide koostisosa. 

No comments:

Post a Comment